IMG_0048%5B1%5D.jpg

 

Tämmöistä pistin haudutuspataan hautumaaan viikonloppuna, kun oli useampi syöjä. Alkuperäisessä Yhteishyvän sivuilta löytämässäni ja muokkaamassani reseptissä broilerin määrä oli 450 g ja omassa ruoassani 600 g, ja muita aineksia olen lisännyt vastaavassa suhteessa. 3.5 litran haudutuspatani tuli tästä määrästä noin 3/4 täyteen. Nelisen tuntia ja ruoka oli valmista (saattaisi riittää pienemmälle määrälle 3,5 tuntiakin, mutta noin isossa määrässä suhteessa haudutuspadan kokoon tietysti kestää, ennen kuin kiehumispiste saavutetaan).

Olen aiemminkin käyttänyt pakastekasviksia haudutuspataruoassa, silloin kolmen tunnin haudutusajalla ja lopputulos oli kasvisten osalta hyvä. Nyt neljän tunnin haudutusajalla samaiset pakastekasvikset menivät hieman liian pehmeiksi - eli haudutusaika saisi varmastikin niille olla tuo 3 tai ehkä peräti 2 tuntia, mutta pitäisiköhän ne kesken haudutuksen sitten lisätä sulatettuina / osin sulatettuna pataan?

 

2 pkt (á 300 g) Pirkka Vikkelät kanan fileeviipaleet (isompia kuin suikaleet)

2 pss (á 300 g) Apetit Kesäpöytä pakastekasviksia

1,3 tl suolaa

1 tl sipulijauhetta

½ tl valkosipulijauhetta

1 tl juustokuminaa

mustapippuria myllystä

1,3 tl oreganoa

1,3 tl timjamia

2½ rkl tomaattipyreetä

6.5 dl tomaattimurskaa

5 1/4 dl vettä

1,3 kpl kanaliemikuutiota

 

Laita haudutuspadan pohjalle broileripalat. Lisää kaikki mausteet, ja tomaattipyree, pakastekasvikset ja tomaattimurska, ja lopuksi pakastekasvikset. .

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen kanaliemikuutiot.Kaada kuuma kanaliemi pataan. Sekoita.

Kypsennä High 4 tunnin ajan.