1112840.jpg

Leivoin suolaista piirakkaa suuhunpantavaksi Linnan juhlia katsellessa.

1 pkt (400 g) valmista piirakkataikinaa
Täyte:
2 rkl sinappia
2 keitettyä perunaa (noin 250 g)
150 g kylmäsavulohta
1 maustekurkku
1 dl tuoretta hienonnettua tilliä
150 g juustoraastetta
mustapippuria
Munamaito:
2 dl maitoa
2 munaa

Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista 225 asteessa 10 minuuttia.
Viipaloi keitetyt perunat. Kuutioi lohi ja maustekurkku. Sivele piirakkapohjalle sinappia. Lado päälle perunaviipaleet, maustekurkut ja lohi. Ripottele pinnalle tilli ja juustoraaste. Rouhi pinnalle mustapippuria. Vatkaa munamaidon ainekset ja kaada täytteen päälle. Kypsennä 225 asteessa noin 25 minuuttia.