IMG_3446%5B1%5D.jpg

 

Perheen teini on kallellaan (lue:tahtoisi olla) kasvissyöntiin, ideologisista syistä. Jostain syystä kasvikset eivät hänelle kuitenkaan tahdo maistua, keitetyt porkkanat jättää jo kattilaan ruokaa ottaessaan ja kirsikkatomaatitkin nyppii pois pakastepizzansa päältä. Koulussa maistoi vegaaniruokaa, mutta ei pitänytkään siitä. Minä en ole oikein tottunut tekemään kasvisruokia, mutta tänään tein, K-Ruoka -sivustolta löytyneellä reseptillä mentiin. Taisi olla ihan ensimmäinen kerta, kun Mifua käytin, ja oli oikein positiivinen yllätys tämä lopputulos.

 

1 rs (250 g) Mifu-suikaleita Paprika-chili

1 sipuli

2 rkl öljyä

3 rkl tomaattipyreetä

2 tlk Mutti kokonaiset kirsikkatomaatit tomaattimehussa

8 dl vettä

2 kasvisfondikuutiota

1 tl oreganoa

ripaus valkosipulijauhetta

ripaus mustapippuria

5 dl farfallepastaa

1 tl kuivattua basilikaa

1 tl kuivattua persiljaa

(suolaa)

 

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy padassa ja kuullota sipulia siinä hetki. Lisää mifusuikaleet ja kääntele vähän aikaa.

Lisää pataan vesi, tomaattipyree, kirsikkatomaatit sekä kasvisfondikuutiot ja mausteet lukuunottamatta basilikaa ja persiljaa. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää pasta ja hauduta noin 15 minuutin ajan, kunnes pasta on kypsää. Mausta lopuksi basilikalla ja persiljalla, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.