SAM_3450-normal.jpg

Todella maukasta. Meidän 3-henkiselle perheelle olisi vain riittänyt 2/3:kin tästä annoksesta. 

 

70 g pekonia

400 g jauhelihaa

3 porkkanaa

paahdettua sipulirouhetta (tai 2 sipulia)

500 g keräkaalia

1 l vettä

2 lihaliemikuutiota

1-2 rkl soijaa

2 tl Pirkka inkivääritahnaa

mustapippuria

3 dl makaronia

persiljaa

 

Kuori ja paloittele porkkanat, hienonna sipuli ja suikaloi kaali. Hienonna myös pekoni. Ruskista pekoni ja jauheliha paistokasarissa. Lisää porkkanat, sipuli, kaali, vesi, liemikuutiot ja mausteet. Sekoittele ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 30-45 minuuttia. Lisää makaronit ja tarvittaessa hieman vettä ja anna hautua vielä noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.