Jos tykkää kaalista ja makaronilaatikosta, tykkää varmasti tästäkin. Ehkä kumminkin kaalilaatikolta enemmän maistui. Alkuperäistä reseptiä hieman mukailin: en paistanut kaalia vaan keitin kaalisilpun lihaliemssa ja laitoin joukkoon juustokermaa.
3 dl tummaa makaronia
500 g valkokaalia, silputtuna
5 dl vettä
1 lihafondikuutio
400 g naudan jauhelihaa
2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl sipulijauhetta
Lisäksi:
1 muna
2,5 dl Valion ruokakerma Kolme juustoa
1,5 dl ruokakermaa
½ dl siirappia
juustoraastetta
Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan.
Laita kattilaan vesi ja lihafondikuutio. Kun vesi kiehuu, lisää siputtu kaali ja anna kypsyä hiljakseen kannen alla veden poreillessa puolen tunnin ajan.
Paista jauheliha pannulla öljyssä.
Sekoita kaikki ainekset keskenään isossa kulhossa, lisää mausteet. Laita seos voideltuun uunivuokaan.
Sekoita keskenään muna, ruokakermat ja siirappi. Kaada seos uunivuokaan tasaisesti.
Kypsennä uunissa 200 asteessa 50 minuutin ajan. Kun paistoaikaa on n. 20 minuuttia jäljellä, ripottele pinnalle juustoraastetta.
Kommentit