432433726_2075556746135233_4377924339942

 

Jos tykkää kaalista ja makaronilaatikosta, tykkää varmasti tästäkin. Ehkä kumminkin kaalilaatikolta enemmän maistui. Alkuperäistä reseptiä hieman mukailin: en paistanut kaalia vaan keitin kaalisilpun lihaliemssa ja laitoin joukkoon juustokermaa.

 

3 dl tummaa makaronia

500 g valkokaalia, silputtuna

5 dl vettä

1 lihafondikuutio

400 g naudan jauhelihaa

2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 tl sipulijauhetta

 

Lisäksi:

1 muna

2,5 dl Valion ruokakerma Kolme juustoa

1,5 dl ruokakermaa

½ dl siirappia

juustoraastetta

 

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan. 

Laita kattilaan vesi ja  lihafondikuutio. Kun vesi kiehuu, lisää siputtu kaali ja anna kypsyä hiljakseen kannen alla veden poreillessa puolen tunnin ajan.

Paista jauheliha pannulla öljyssä. 

Sekoita kaikki ainekset keskenään  isossa kulhossa, lisää mausteet. Laita seos voideltuun uunivuokaan. 

Sekoita keskenään muna, ruokakermat ja siirappi. Kaada seos uunivuokaan tasaisesti. 

Kypsennä uunissa 200 asteessa 50 minuutin ajan. Kun paistoaikaa on n. 20 minuuttia jäljellä, ripottele pinnalle juustoraastetta.