IMG_0389%5B1%5D.jpg

 

Tämän päivän ruoka valmistui mitä kaapista löytyy -periaatteella. Tästä tulee tuollainen 2,5 litran uunivuoka kypsentämättömistä aineksista täyteen. Riittää sitten pojalle ja miehelle lämmiteltävää ensi viikolla, kun syyslomailevat.

 

150 g pekonilastuja

400 g naudan jauhelihaa

½ tl suolaa

½ tl pippurisekoitusta

Ruskista pekoni pannulla omassa rasvassaan. Laita valumaan lautaselle talouspaperin päälle. Paista sitten jauheliha, mausta suolalla ja pippurisekoituksella.

 

1 kg perunasuikaleita

½ tl suolaa

½ tl pippurisekoitusta

2 dl cheddarjuustoraastetta

kirsikkatomaatteja

Sekoita perunasuikaleet, mausteet, juustoraaste ja halkaistut kirsikkatomaatit. Sekoita sitten perunaseos ja paistettu pekoni-jauheliha keskenään. Laita seos voideltuun uunivuokaan.

 

7 dl maitoa

2 munaa

Valmista munamaito sekoittamalla ainekset keskenään. Kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin 1½ tunnin ajan.