Tämän päivän ruoka valmistui mitä kaapista löytyy -periaatteella. Tästä tulee tuollainen 2,5 litran uunivuoka kypsentämättömistä aineksista täyteen. Riittää sitten pojalle ja miehelle lämmiteltävää ensi viikolla, kun syyslomailevat.
150 g pekonilastuja
400 g naudan jauhelihaa
½ tl suolaa
½ tl pippurisekoitusta
Ruskista pekoni pannulla omassa rasvassaan. Laita valumaan lautaselle talouspaperin päälle. Paista sitten jauheliha, mausta suolalla ja pippurisekoituksella.
1 kg perunasuikaleita
½ tl suolaa
½ tl pippurisekoitusta
2 dl cheddarjuustoraastetta
kirsikkatomaatteja
Sekoita perunasuikaleet, mausteet, juustoraaste ja halkaistut kirsikkatomaatit. Sekoita sitten perunaseos ja paistettu pekoni-jauheliha keskenään. Laita seos voideltuun uunivuokaan.
7 dl maitoa
2 munaa
Valmista munamaito sekoittamalla ainekset keskenään. Kaada seos vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 1½ tunnin ajan.
Kommentit