IMG_3509%5B1%5D.jpg

1 kpl Atria Viljaporsaan sisäfilee, pehmeän pippurinen

1 pkt pekonisuikaleita

 

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Pyyhi pois ylimääräinen marinadi ja poista kalvot terävällä veitsellä. Kääri pekonisuikaleet fileen ympäri siten, että pekonin saumakohdat jäävät fileen alle. Kypsennä aluksi 225 asteessa 10 minuuttia ja laske sitten uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista, kunnes sisälämpötila näyttää 73 astetta. Anna vetäytyä folioon käärittynä hetki, ja leikkaa viipaleiksi ennen tarjoilua.

Minä paistoin pekoniin käärityn possunfileen varrasvuoassa vartaiden päällä, kuten kuvasta näkyy. Tuli oikein maukasta, kielen meinasi viedä mennessään. Myös kastike oli herkullista, tykkään kovasti rosepippureista yleensäkin ruoassa.

 

Rosepippuri-kermakastike

2 dl vettä

2 rkl vaaleaa Maizenaa

2 rkl kuohukermaa

1 lihaliemikuutio

½ dl soijakastiketta

1 rkl siirappia

2 tl kokonaisia rosepippureita

nokare voita

 

Mittaa kattilaan kylmä vesi ja Maizena, vatkaa sekaisin. Lisää kerma ja anna kiehua hiljalleen 2-3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää lihaliemikuutio, soijakastike, siirappi ja rosepippurit. Jatka keittämistä hetki miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi voinokare.

 

IMG_3513%5B1%5D.jpg