Olen aamuvirkku ja pistän viikonloppuisin herättyäni monesti haudutuspataan puuron tulemaan ja se on valmista suurinpiirtein siinä vaiheessa, kun mieskin jossain vaiheessa heräilee.
Viime Rekosta ostin Päivärinteen luomutilan pakastettuja marjatuotteita - 2 kg:n pussi luomumansikkarouhetta ja toinen samankokoinen pussi mustikoita. Tänään mansikkarouheesta tehtyä kiisseliä aamupuuron kanssa. Nyt olikin hyvät kelit jäähdyttää kiisseliä lasitetulla terassilla: -11 astetta pakkasta.
1 litra vettä
700 g marjarouhetta (pakaste)
2 dl sokeria
5½ rkl perunajauhoja
1 dl kylmää vettä
Mittaa kattilaan vesi, marjarouhe ja sokeri. Anna kiehahtaa. Suurusta veteen sekoitetuilla perunajauhoilla. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Kommentit