Isänpäivänä ei ollut kakkua, mutta oli mustikkapiirakkaa, jota syötiin jäätelön kanssa. Nam!
Murotaikinapohja:
100 g voita
2 dl sokeria
n. 4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 muna
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, suola ja viimeiseksi kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
Täyte:
200 g pakastemustikoita
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
Sekoita kulhossa marjojen joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot. Kaada seos esipaistetulle piirakkapohjalle. Paista vielä 200 asteessa 20 minuuttia.
Kommentit