Lokakuun lopulla vietimme viikon Etelä-Espanjassa, meidän siellä ollessa säätila oli mukava, aurinko paistoi ja lämpötila oli päiväaikaan noin +23 astetta, eikä satanut pisaraakaan. Suomeen palattuamme säätila sitten Espanjassa jo seuraavalla viikolla muuttuikin rajusti: Tuttava, joka oli reissussa sillä sillä viikolla ja oli tehnyt matkustusilmoituksen ulkoministeriöön, sai puhelimeensa ilmoituksen:
Espanjassa on rankkasadevaroitus koko maassa, Kanariansaaria lukuunottamatta. Espanjan viranomaiset pyytävät noudattamaan varovaisuutta erityisesti Keski-Espanjassa, sekä Itä- ja Etelä-rannikoilla. Seuraa paikallisviranomaisten ohjeita ja ilmoita tilanteestasi läheisillesi. Hätätapauksessa UM 24/7 päivystys +35891...
Hyvän sään suosiessa omaa reissuamme söimme pääasiassa ravintoloissa, mutta aamupalat syötiin omassa hotellihuoneiitossa ja pariin kertaan tehtiin itsekin sapuskaa. Siinä oli lähellä ruokakauppa, tai itseasiassa Supermarket & basaari, josta sai jos jonkinmoista ruoka-ainesta ja monemoista tavarapuoleltakin. Tämänkin sapuskan ainekset ostettiin sieltä. Juhelihaa myytiin 500 g pakkauksessa, joka oli jaettu kahteen eri osastoon, siten, että pystyi vain toisen puolen käyttämään ja toinen puoli pysyi avaamattomana omalla puolellaan pakkausta.
Pienoiseksi ongelmaksi makaronilaatikon aineksia ostellessa osoittautui se, että siitä kaupasta ei lihaliemikuutioita sillä erää löytynyt, vaan ainoastaan kanaliemikuutioita - no, niitä paketti ostoskoriin. Nappasin mukaan myös purkin oreganoa, jota käytin makaronilaatikon lisäksi lämpimiin tonnikalaleipiin, sekä mustapippurimyllyn.
Ja löytyihän sitten netistä googlettamalla yksi liha-makaronilaatikon ohjekin, jossa oli käytetty kanalientä nesteenä.
Kokkailua hotellilla aloitellessa kävi ilmi myös, että suolapurkki ja pari muuta maustepurkkia, jonka miehen oli ollut tarkoitus pakana kotona matkalaukkuun, olikin jäänyt pois matkasta. Tässä kohtaa pitikin sitten käyttää mielikuvitusta: Sen lisäksi, että makaronilaatikon liemenä käytin kanalientä, keitin pastan kanaliemikuutiolla maustetussa vedessä ja maustoin paisteun jauhelihan palasella murennettua kanaliemikuutiota. Lopputulos oli maukas!
4 dl pienikokoista pastaa
1 l vettä
2 kanaliemikuutiota
250 g naudan jauhelihaa
2/3 kanaliemikuutiota murennettuna
½ rkl kuivattua oreganoa
mustapipuria myllystä
muutama viipale kinkkuleikkelettä, silputtuna
3-3½ dl kanalientä
1 dl Hochland Rallado Esperinen Pasta -juustoraastetta
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kanaliemikuutioilla maustetussa vedessä. Paista jauheliha pannulla rasvassa, ja mausta se palasella murennettua kanaliemikuutiota, oreganolla ja mustapippurilla. Sekoita sitten pasta, paistettu jauheliha, silputut kinkkusuikaleet ja juustoraaste keskenään. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, lisää kanaliemi ja paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuutin ajan. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Kommentit