Vietettiin lokakuun loppupuolella viikko Espanjan Malagan lämmössä. Lämpötilat meikäläiselle sopivia, max 23-25 astetta, ei tullut hiki. Mies puolestaan nautii vaikka +30 asteen lämpötiloista, makailee altaalla aurinkotuolissa käristämässä itseään vatsa- ja selkäpuolelta. Silloin minä pysyttelen varjossa ellen sitten sisätiloissa.
Yhtenä iltana tehtiin omassa hotellihuoneistossa lämpimiä voileipiä ja näistä tulikin oikein maukkaita. Tonnikalaa auringonkukkaöljyssä (2 x 110 g / 4 paahtoleipää) ja juustoraaste oli Hochland Rallado Esperinen Pasta -merkkistä, jota käytin ehkä noin 70 g neljään paahtoleipään.
4 viipaletta täysjyvä paahtoleipää
ketsuppia
Reilut 200 g tonnikalaa öljyssä, valutettuna
kirsikkatomaatteja, halkaistuna.
2 munaa, vatkattuna
juustoraastetta
mustapippuria myllystä
1 tl oreganoa
Laita uunipellille leivinpaperin päälle paahtoleipäviipaleet. Voitele leivät ketsupilla. Laita kullekin leivälle tonnikalaa ja halkaistuja kirsikkatomaatteja.
Sekoita munat ja juustoraaste. Lusikoi leipien päälle. Ripottele pinnalle mustapippuria ja oreganoa.
Paista uunissa 200 asteessa toiseksi alimmaisella tasolla noin 12 minuutin ajan tai kunnes pinta on nätisti ruskistunut.
Kommentit