IMG_20241103_172831%5B1%5D.jpg

 

400 g naudan jauhelihaa

1 sipuli (korvasin 1 tl sipulijauheella)

1 valkosipulinkynsi (korvasin 1 tl valkosipulimurskaa)

500 g tomaattimurskaa

3 rkl tomaattipyreetä

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 rkl Yrttiseos Provencale

3 dl vettä

1 lihafondikuutio

1 prk (250 g) Coop juokseva sulatejuusto

(500-) 600 g pakasteperunasuikaleita

 

Ruskista jauheliha paistokasarissa, lisää valkosipulimurska mukaan. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, sipulijauhe, mustapippuri, yrttiseos, suola, vesi ja lihafondikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuutin ajan. Lisää lopuksi juokseva sulatejuusto sekoittaen ja anna kastikkeen vielä kuumentua. 

Sekoita keskenään pakasteperunasuikaleet ja kastike, ja laita seos laakeaan voideltuun uunivuokaan (tuo oma uunivuokani on sisämitoiltaan 20 x 28 x 5 cm). Painele vuoan pinnalta lastalla aineksia niin, että perunat peittyvät tasaisesti kastikkeeseen. 

Paista 200 asteessa 1 tunti 10 minuutin ajan.