Kokeileva keittiö vauhdissa. Alkuperäinen resepti täältä, minähän sain päähäni soveltaa ja korvata reseptissä käytetyt naudanlihakuutiot tummalla soijarouheella. Aineksia pataan laittaessa pohdin kyllä mielessäni, että mitähän tästäkin mahtaa tulla. Olin kyllä ostanut jääkaappiin varalle muutaman Hot Dogin, jos kävisikin niin, että sopasta tulisi täysin syömäkelvotonta.
No, onnistuihan tämä. Mies luuli ensin tässä olevan jauhelihaa, ja yllättyi, kun kyseessä olikin kasvisruoka. Maku oli hyvä, ohrasuurimot olivat kypsyneet ja soijarouhe oli turvonnut ja maustunut. Ainoastaan pieni lipsaus tuli siinä, että tästä piti tulla keittoa, mutta tulikin enemmän pataruoan tai muhennoksen kaltaista, joten otsikon nimi vaihtui. Jos keittoa meinaa tällä ohjeella tehdä, kannattaa veden määrä lisätä ainakin 1,5 litraan.
1,25 l vettä
2½ kasvisfondikuutiota
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulimurskaa
1 tl Provencen yrtit -mausteseosta
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl mustapippurirouhetta
2 rkl tomaattipyreetä
2 laakerinlehteä
1 pkt (300 g) keittojuureksia (vihannesosastolta), pilkottuna
1,2 dl Myllyn Paras esikeitetty kokonainen ohrasuurimo
2 rkl tummaa soijarouhettta (en turvottanut tms. mitenkään, laitoin vain sellaisenaan pataan muiden ainesten kanssa)
Laita haudutuspataan kaikki yllä olevat ainekset. Sekoita hieman. Peitä kannella ja kypsennä High (3-)4 tuntia (tai Low 6-8 tuntia).
Kommentit