IMG_3823%5B1%5D.jpg

 

Mies toivoi viikonlopuksi vaihteeksi naudanlihaa. Päädyin Slow Cooking Perfected Youtube-kanavan reseptiin. Pikkuisen sovelsin joiltakin osin, kun kaapista ei riisiviinietikkaa tai seesamiöljyä löytynyt. Älä anna ohjeen "120 ml" määrien hämätä, sehän on alkuperäisessä reseptissä  "½ cup". Ohjeen annos on kuudelle hengelle.

 

1 sipuli, silputtuna

3 tl valkosipulia, murskattuna

2 tl inkiväärimurskaa

1 rkl riisiviinietikkaa (laitoin omenasiideri-viinietikkaa)

2 rkl seesamiöljyä (laitoin oliviöljyä)

120 ml soijakastiketta

120 ml lihalientä

120 ml fariinisokeria

1/4 tl chilirouhetta

n. 1 kg naudanlihaa kuutioina (minulla sisäpaistia, mutta mikä tahansa naudanliha käy)

 

Suurustamiseen:

3 rkl maissitärkkelystä

3 rkl vettä

 

Laita haudutuspataan sipuli, valkosipuli, inkivääri, riisiviinietikka, seesamiöljy, soijakastike, lihaliemi, fariinisokeri ja chilirouhe. Sekoita. Lisää naudanlihakuutiot ja sekoita niin, että liha peittyy kastikkeeseen. Kypsennä High kantta avaamatta 4 tunnin ajan. Lopuksi lisää sekoittaen keskenään sekoitetut maissitärkkelys ja vesi ja jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia.