Mies toivoi viikonlopuksi vaihteeksi naudanlihaa. Päädyin Slow Cooking Perfected Youtube-kanavan reseptiin. Pikkuisen sovelsin joiltakin osin, kun kaapista ei riisiviinietikkaa tai seesamiöljyä löytynyt. Älä anna ohjeen "120 ml" määrien hämätä, sehän on alkuperäisessä reseptissä "½ cup". Ohjeen annos on kuudelle hengelle.
1 sipuli, silputtuna
3 tl valkosipulia, murskattuna
2 tl inkiväärimurskaa
1 rkl riisiviinietikkaa (laitoin omenasiideri-viinietikkaa)
2 rkl seesamiöljyä (laitoin oliviöljyä)
120 ml soijakastiketta
120 ml lihalientä
120 ml fariinisokeria
1/4 tl chilirouhetta
n. 1 kg naudanlihaa kuutioina (minulla sisäpaistia, mutta mikä tahansa naudanliha käy)
Suurustamiseen:
3 rkl maissitärkkelystä
3 rkl vettä
Laita haudutuspataan sipuli, valkosipuli, inkivääri, riisiviinietikka, seesamiöljy, soijakastike, lihaliemi, fariinisokeri ja chilirouhe. Sekoita. Lisää naudanlihakuutiot ja sekoita niin, että liha peittyy kastikkeeseen. Kypsennä High kantta avaamatta 4 tunnin ajan. Lopuksi lisää sekoittaen keskenään sekoitetut maissitärkkelys ja vesi ja jatka kypsentämistä vielä 15 minuuttia.
Kommentit