2164221.jpg

Enää kolme yötä jouluun. Tänään tein karpalo-piparkakkujäädykkeen valmiiksi pakkaseen. Karpalon tilalla voit käyttää esimerkiksi puolukkaa.

1½ dl sokeria
1 dl vettä
2 dl ruokakermaa
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1,5 dl piparkakkumuruja
200 g karpaloita (n. 3 dl)

Kiehauta sokeri ja vesi. Keitä viitisen minuuttia. Jäähdytä.
Murskaa tai soseuta karpalot. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita karpaloihin kerma, sokeriliemi ja piparkakunmurut. Lisää lopuksi vaahdotettu vaniljakastike varovasti.

Huuhtele 1,5 litran kakkuvuoka kylmällä vedellä, täytä jäädykeseoksella ja peitä foliolla. Jäädytä pakastimessa vähintään 6 tuntia.

Ota jäädyke huoneenlämpöön vartti ennen tarjoilua. Jäädyke irtoaa (toivon mukaan) vuoastaan hyvin, kun upotat vuoan hetkeksi lämpimään veteen.