Täällä jatkuu pakastimen tyhjäys. Viikolla käytettiin pakasteesta puna-ahven, tänään käyttöön tuli poronkäristys.
240 g poronkäristystä
1 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
2 lihaliemikuutiota
1 sipuli
500 g peruna-juuressekoitusta (pakaste)
100 g Koskenlaskija viherpippurisulatejuustoa
200 g Olympia sulatejuustoa
1 prk ruokakermaa
nippu tuoretta persiljaa
1 tl kuivattua rakuunaa
Ruskista käristysliha kattilassa voin kera. Lisää vehnäjauhot käristyksen päälle; sekoita hyvin. Lisää joukkoon vesi ja lihaliemikuutiot. Keitä seosta 15 - 20 minuuttia.
Lisää keittoon sipuli, peruna-juuressekoitus ja jatka keittämistä n. 10 minuuttia. Lisää keittoon vielä kerma ja sulatejuustot; keitä niin kauan että juusto on sulanut hyvin. Kun perunat ja juurekset ovat kypsiä, sekoita mukaa rakuuna. Ripottele keiton päälle persiljaa.
Tarjoa paahdetun ruisleivän ja suolakurkkujen kera.
Kommentit