IMG_0265%5B1%5D.jpg

 

Suomi valitsee tänään presidenttinsä, mutta meillä ei ollut tarvetta mennä äänestyskopeille, koska olimme äänestäneet jo ennakkoon. Uimahallireissun jälkeen rupesin laittamaan. ruokaa. Tänään lautasella broilerin rosmariini-karpalo -fileet, Apetitin hunajaiset uuni- ja grillikasvikset (valmiiksi maustettu tuote) ja nappasinpa pakastimen perukoilta Finduksen ruusukaalipussin loput mukaan. Uuni- ja grillikasvikset paistoin pannulla, ruusukaalit keitin kattilassa paketin ohjeen  mukaan ja seuraksi jo aiemmin hyväksi todettu kermainen kastike broilerille siihen oheen.

Broilerin fileet kysensin airfryerissa 180 / 25 välillä käännellen.

Uuni- ja grillikasvikset paistoin pannulla n. 10 minuuttia, ruusukaalit keitin kattilassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

 

Maukas kermakastike broilerille:

3 dl ruokakermaa

½  kanafondikuutiota

1 tl soijakastiketta

3/4 tl rakuunaa

mustapippuria myllystä

Lopuksi :

hieman juoksevaa hunajaa

2 tl vaaleaa Maizena suurustetta

 

Laita kattilaan ruokakerma, puolikas kanafondikuutio, soijakastike, rakuuna ja mustapippuri. Kiehauta ja anna poreilla miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Lisää hunaja tämän jälkeen. Kuumenna ja lisää viel suuruste kiehuvaan liemeen, ja keitä kastiketta vielä minuutin ajan.