Tästä tuli maukasta ruokaa, varmaan tuon Koskenlaskijankin ansiosta. Kaikki vesi oli kypsennyksen aikana imeytynyt riiseihin ja ruoka oli mehevää. Tätä tehdään toistekin. Annos neljälle.
300 g broilerin fileesuikaleita, pehmeän pippurinen
3 dl pitkäjyväistä riisiä
1 prk pieniä ananaspaloja mehussa
2 dl ruokakermaa
2 rkl sitruunamehua
100 g kesäkurpitsaa, karkeaksi raastettuna
1 rkl rypsiöljyä
1 prk Koskenlaskija Ruoka & Dippi Cheddar
4 dl vettä
1 kanafondikuutio
Ota broilerisuikaleet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoan valmistusta. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
Mittaa voideltuun laakeaan uunivuokaan (oman vuokani koko 22 x 28 cm) raaka riisi, ananaspalat mehuineen, ruokakerma ja sitruunamehu.
Kuumenna öljy paistokasarissa ja paista broilerisuikaleita sekoitellen muutama minuutti. Lisää kesäkurpitsaraaste ja jatka paistamista vielä hetki. Sekoita joukkoon Koskenlaskija Cheddar, anna kuumentua ja lisää seos uunivuokaan.
Kiehauta kattilassa vesi ja liota siihen kanafondikuutio. Kaada liemi uunivuokaan ja sekoita.
Paista 200 asteessa tunnin ajan.
Lisäys: Huomio pari vuotta myöhemmin samalla reseptillä tehdessä. En muista, mitä riisiä käytin tämän julkaisun tehdessäni, mutta tosiaan pari vuotta myöhemmin tein aivan samalla ohjeella käyttäen Risellan 35 minuutissa kypsyvää täysjyväriisiä. Riisi ei ollut vielä 1,5 tunnin (!) päästäkään ihan kunnolla kypsynyt. Eli ko. riisin kohdalla varmaan kannattaisi keittää sitä hetki ennen kuin laittaa sen vuokaan.
Kommentit