IMG_3044.jpg

 

Ohje on blogista Kääpiölinnan köökissä. Blogimaailmassa resepti kulkee myös Herkkulaatikon nimellä. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty sulatejuustoa, sitä minulla ei ollut, joten korvasin sen tuorejuustolla. Oikein maistuvaa vappupäivän ruokaa (nakit ja perunasalaatti syötiin jo eilen). 

 

2½ dl tummaa riisiä

5 dl vettä

½ tl suolaa

 

400 g naudan jauhelihaa

1 tl suolaa

1 tl rakuunaa

½ tl pizzamaustetta

1 tl paprikajauhetta

½ tl chilirouhetta

1 tlk tomaattimurskaa

ripaus sokeria

ripaus valkosipulirouhetta

 

2 dl kermaa

1 dl maitoa

200 g ruohosipulituorejuustoa (tai sulatejuustoa)

 

juustoraastetta

 

Laita riisi suolalla maustettuun veteen ja hauduta miedolla lämmöllä kunnes vesi imetyy riisiin (n. 25 minuuttia eli sen ajan, kun ruokaa muutoin valmistelin).

Paista jauheliha ja mausta se. Lisää tomaattimurska, ripaus sokeria ja valkosipulirouhe. Keitä hetki. 

Suolata kattilassa tuorejuusto kermamaitoon. 

Laita vuokaan ensin riisit. Lisää sitten kerma-juustoseos. Laita päälle jauheliha-tomaatiseos ja ripottele pinnalle juustoraastetta. 

Paista 200 asteessa tunnin ajan. Peitä vuoka foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.