IMG_2235%5B1%5D.jpg

 

Vuonna 2014 Peggyn pieni punainen keittiö -blogissa julkaistu resepti Igorin kana valittiin vuoden hauskimmaksi blogiruoaksi. Minä kokkasin tällä reseptillä ensimmäisen kerran vasta nyt. Alkuperäisessä ohjeessa ruokaa kypsennettiin uunissa puolen tunnin ajan, minä en kyllä saa siinä ajassa broileria kypsäksi, joten Igorin kana sai olla uunissa 50 minuuttia. Tein puolikkaan alkuperäisen ohjeen annoksesta ja olen sitä mieltä, että kastiketta olisi saanut olla enemmänkin. Ihan hyvä arkiruoka joka tapauksessa.

 

800 g broilerin filettä

suolaa, pippuria, paprikajauhetta

2 punaista paprikaa kuutioina

2 rkl paahdettua sipulirouhetta

ripaus valkosipulirouhetta (tai 3 kynttä) 

70 g tomaattipyreetä

1 rkl sokeria

2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

2 dl kanalientä kuutiosta

350 g smetanaa

1 kuutioitu maustekurkku

persiljaa

 

Kuullota paprikakuutiot ja sipulirouhe pannulla. Lisää tomaattipyre, suola, sokeri, mustapippuri, valkosipulirouhe ja kanaliemi. Lisää smetana ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti. 

Paista broilerin fileet pannulla nopeasti, niin että ne saavat pintaan kauniin värin. Aseta fileet voideltuun uunivuokaan, mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Kaada kastike fileiden päälle vuokaan. Ripottele päälle maustekurkkukuutiot sekä persiljaa. Paista 175 asteessa 50 minuuttia.