IMG_0272%5B1%5D.jpg

 

Tämä resepti on Yhteishyvästä nimellä Maanantain makkaravuoka. Tuon alkuperäisen reseptin mukaan pakasteperunasuikaleet kypsyisivät jäisinä 25-30 minuutissa. Oma kokemukseni aiemmasta kuitenkin on, että ne vaativat reilun tunnin kypsyäkseen. Toki tässä perunoiden päälle laitetaan kuuma ruokakerma-sulatejuustoliemi, mutta väitän, että siitä huolimatta perunat eivät kypsy puoleen tuntiin tai etenkään alle sen. Itsellä oli tämän ruoan osalla kokonaiskypsennysaika 45 minuuttia. Oma lisäykseni reseptiin on laittaa maustekurkkukuutioita pilkottujen tomaattien joukkoon vuokaan makkaraviipaleiden päälle. 

 

500 g pakasteperunasuikaleita

2 dl ruokakermaa

200 g sulatejuustoa

3/4 tl suolaa

1 rkl sinappia (enemmänkin voi laittaa, tämä määrä ei oikein maistunut lopputuloksessa)

½ tl oreganoa

mustapippuria myllystä

450 g Snellman Kunnon kuoreton lenkki

kirsikkatomaatteja, puolitettuna

1 maustekurkku, pieninä kuutioina

juustoraastetta pinnalle

 

Sulata pakasteperunoita mikrossa sulatusteholla noin 5 minuuttia. Laita perunat laakean, voidellun uunivuoan pohjalle. Kuumenna kattilassa ruokakerma, lisää sulatejuustopalaset ja sekoittele kunnes juusto sulaa. Mausta liemi suolalla, sinapilla, oreganolla ja mustapippurilla, ja kaada se vuokaan perunoiden päälle. Kypsennä uunissa 225 asteessa 25 minuuttia.

Viipaloi makkarat, pilko kirsikkatomaatit ja maustekurkku. Ota vuoka uunista ja lisää makkaraviipaleet osin limittäin vuoan pinnalle, lisää paloitellut kirsikkatomaatit ja maustekurkkukuutiot. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Jatka paistamista 225 asteessa vielä 20 minuutin ajan.

Ennen syömistä varmista, että perunat ovat kypsyneet.