1242654643_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viikonloppuna oli ihanat ilmat, me olimme liikenteessä asuntovaunulla. Sunnuntai-iltana kotiin palattua innostuin tekemään suolaista piirakkaa, tämä oli tosi hyvää!

2 prk tonnikalaa
sinappia
1 pkt (400 g) Pirkka-piirakkataikinaa
2 keskikokoista tomaattia
1 rs (200 g) Pirkka Kevyt Italian yrtit - tuorejuustoa
1 tlk (2 dl) ruokakermaa
3 kananmunaa
1  rkl kuivattua tilliä
1/2 tl suolaa

Sulata taikinalevyt ja nosta sulanut taikina vuokaan ja taputtele pohjalle ja reunoille. Nosta pohja kylmään kovettumaan. Viipaloi tomaatit ja leikkaa edelleen pieniksi kuutioiksi. Sekoita tuorejuusto ja ruokakerma tasaiseksi liemeksi ja vatkaa joukkoon munat. Lisää seokseen tomaattikuutiot ja tilli ja mausta vielä suolalla. Sekoita hyvin. Laita tonnikalat sinapilla voidellun taikinapohjan päälle piirakkavuokaan. Nostele tuorejuusto-kerma -seosta kauhalla tonnikalojen päälle. Tasoita ainekset ja paista piirakkaa uunin alatasolla 225 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä.