IMG_1047%5B1%5D.jpg

 

Kauppaan oli keskiviikkona tullut ensimmäiset kotimaiset uudet perunat. Niistä tietysti kesäkeittoa. 

 

7 dl vettä

2 tl suolaa

 

2 porkkanaa

½ pientä kukkakaalia

2 dl litteitä herneenpalkoja

(tai edellisten sijasta pussillinen pakastevihannessekoitusta)

6-7 uutta perunaa

 

4 dl Kiehu-maitoa

1 rkl vehnäjauhoja

1 rkl voita

½ dl tilliä (tai persiljaa tai ruohosipulia)

 

Pane vesi kiehumaan, lisää suola. Kuori ja viipaloi porkkana, lisää se kiehuvaan veteen ja keitä 5 minuuttia. Irrota käsin kukkakaalin pienet kukinnot ja lisää ne keittoon veitsellä paloitellun kantaosan kanssa. Silppua herneenpalot saksilla keittoon. (Jos käytät pakastevihanneksia niin lisää ne vasta 10 minuuttia perunoiden jälkeen.)

Kuori ja lohko perunat ja laita ne mukaan kiehumaan. Keitä noin 15 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot maitoon ja lisää seos keittoon. Keitä 5 minuuttia. Mausta valmis keitto voilla ja maustevihanneksilla.