IMG_3503%5B1%5D.jpg

 

Ilmoja pitelee! Varjossa on 17 astetta lämmintä, auringon puolella 24.6 astetta. Tarkoitus oli grillata, mutta grillistä olikin kaasu lopussa, joten ruoanvalmistus siirtyi uuniin.

 

Uudet perunat uunissa:

600 g uusia perunoita

2 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

1 tl rosmariinia

mustapippuria myllystä

 

Pese perunat ja kuivaa talouspaperilla. Sekoita keskenään oliiviöljy ja mausteet kulhossa. Pyörittele perunat öljy-mausteseoksessa ja laita laakeaan uunivuokaan. Paista 200 asteessa kiertoilmauunissa 30-60 minuuttia perunoiden koosta riippuen.

 

Uunikasvikset:

1 iso paprika

1 pieni kesäkurpitsa

(fetajuustokuutioita)

3 rkl oliiviöljyä

½ tl valkosipulijauhetta

3/4 tl suolaa

2 tl oreganoa

mustapippuria myllystä

 

Paloittele kasvikset, pyöräytä ne oliiviöljy-mausteseoksessa siten, että ne peittyvät sillä kauttaaltaan. Laita paprika- ja kesäkurpitsalohkot uunivuokaan, voit laittaa pinnalle fetajuustokuutioita (tämän unohdin!). Paista 200 asteessa kiertoilmauunissa 20 minuuttia.

 

Broilerin sisäfileet uunissa:

600 g Kanamestarin Kanan sisäfilee, fajitasmaustettu

 

Kuumenna metallinen uunivuoka kuumaksi uunissa 10 minuutin ajan. Laita sitten sisäfileepalat vuokaan ja uuniin. Paista 200 asteessa kiertoilmassa 15 minuuttia. (Samassa ajassa uunissa paistuivat perheen miesten grillimakkarat).