En muista että olisin koskaan aiemmin käyttänyt Koskenlaskija-sulatejuustoa makaronilaatikossa, vaikka sitä on monessa blogissa kokeiltu ja kehuttu. Tämä ohje on Perunamaalta.

1 pss (400g) makaronia
400g naudan paistijauhelihaa
1 tl suolaa
½ tl aromisuolaa
ripaus mustapippuria
1 lihaliemikuutio + 8dl vettä
1 pkt (250g) Koskelaskija Perinteinen sulatejuustoa


Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Ruskista jauheliha sekä mausta se suolalla, aromisuolalla ja pippurilla. Keitä lihaliemi kuutiosta ja lisää liemeen paloiteltu koskenlaskija, kun liemikuutio on sulanut. Hämmennä kunnes juusto on sulanut lähes kokonaan . Kaada vuokaan jauheliha ja makaronit ja sekoita ne keskenään. Kaada lopuksi päälle liemi. Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia.