IMG_0396%5B1%5D.jpg

 

Tänään syntyi taas koko sapuska airfryereilla, tai oikeastaan kahdessa, joista toinen on 5.5 litrainen ja toisessa kaksi 4 litran koria. Kaupassa käydessä huomasin siellä ruokaöljypullojen seassa Keiju Grilli & Marinadi -öljypullon (maustettu valkosipulilla, paprikalla ja timjamilla) ja nappasin sen ostoskärryyn. Käytin tuota öljyä tässä reseptissä lohkoperunoihin ja kasviksiin.

Kastiketta en ehtinyt tuossa pöhötinrumbassa tekemään, mutta perunat saivat seurakseen lautaselle oikeaa voita.

 

Lohkoperunat airfryerissa:

Rosamunda-perunoita, lohkoiksi leikattuina

n. ½ dl Keiju Grilli & Marinadi -öljyä

1½ tl suolaa

mustapippuria myllystä

 

Pyöräytä lohkoperunat maustetussa öljyssä, laita airfryerin koriin ja kypsennä 200 asteessa 20 minuuttia, välillä ravistellen.

 

Paprikaa ja kesäkurpitsaa airfyerissa:

Sekoita kulhossa Keiju Grilli & Marinadi -öljyyn 1½ tl yrttiseosta (itsellä Ranskalaiset yrtit), 1 tl suolaa ja lisäksi n. ½ tl mustapippurirouhetta. Leikkaa kasvikset n. 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi, pyöräytä ne öljyyn ja anna maustua hetken. Kypsennä 200 asteessa n. 18 minuuttia välillä koria ravistellen.

 

Possun sisäfileeviipaleet airfryerissa:

Poista possun sisäfileestä (käytin valmiiksi marinoitua) kalvot ja leikkaa se n. 2 cm viipaleiksi. Kypsennä ensin 180 asteessa 13 minuuttia (kääntäen lihapalat puolivälissä kypsennystä), nosta sitten lämpötila 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä 3 minuuttia (taas puolivälissä kääntäen).