814270.jpg

Joku päivä sitten kyselin reseptivinkkejä punaherukalle, tässä resepti pinon jatkoksi. Tämä piirakka voitti kolmannen palkinnon Nuori Leipoja -kilpailussa v. 2000.

Innokkaana apulaisena piirakkaa tehdessä oli 4-v. poika, jonka riemastunut kommentti kesken leipomistouhun oli "Äiti, tää on ihan niinkuin Muumeissa!"

Taikina:
1½ dl maitoa
1/4 pkt tuorehiivaa tai ½ pussi kuivahiivaa
½ kananmunaa
1 tl vanilliinisokeria
½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja,
40 g margariinia

Rahkatäyte:
3 dl maitorahkaa
1½ kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl sitruunamehua
2½ tl vanilliinisokeria

Lisäksi:
1½ dl punaherukoita tai muita mieleisiä marjoja

Kaurahiutaleseos:
¾ dl kaurahiutaleita
25 g sulatettua margariinia
¼ dl sokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota tuorehiiva siihen. Lisää kananmuna, vanilliinisokeri ja sokeri. Jos käytät kuivahiivaa lämmitä taikinaneste 42-asteiseksi ja lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna. Lisää vehnäjauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen. Lisää sulatettu margariini. Anna taikinan levätä 5 minuuttia. Levitä taikina voideltuun halkaisijaltaan 26 cm piirasvuokaan. Nostata piirakkaa liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

Valmista rahkaseos sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Valmista kaurahiutaleseos sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Laita nousseen taikinan päälle ensin rahkaseos, ripottele viinimarjat rahkan päälle ja lisää viimeisenä murustaen kaurahiutaleseos. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 25 minuuttia.