IMG_3439%5B1%5D.jpg

 

Tänään iltaseitsemän aikaan, kun rupesin laittamaan meille iltapalaa, oli mittarissa jo 25 astetta pakkasta! Talven kylmin päivä tähän saakka.

Kesällä ostettuja punaherukoita on edelleen paljon pakastimessa ja ajattelin niitä sieltä vähentää ja käyttää kiisselin tekoon. Samaan satsiin päätyi pussillinen kaupan pakastevadelmia.

 

Marjakiisseli

3/4 l vettä

200 g pakastevadelmia

400 g punaherukoita

1½ dl sokeria

4 rkl perunajauhoja

3/4 dl kylmää vettä

 

Laita vesi, marjat ja sokeri kattilaan. Kuumenna liedellä kiehuvaksi. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan sileäksi seokseksi. Ota kattila pois levyltä ja kaada perunajauho-vesiseos ohuena nauhana sekoittaen kiisselipohjaan. Ripottele kiisselin pinnalle sokeria ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

 

Ohrahiutalepuuro haudutuspadassa

1 l kiehuvaa vettä

5 dl ohrahiutaleita

1 tl suolaa

voita tms. padan voiteluun

 

Voitele haudutuspata. Mittaa pataan ohrahiutaleet ja suola. Kaada päälle kiehuva vesi, sekoita. Peitä kannella ja kypsennä High 1-3 tuntia.