IMG_0249%5B1%5D.jpg

 

No, tämä ruoka ei välttämättä ole sieltä terveellisimmästä päästä, mutta herkullisimmista kyllä. Olen postannut tämän ensimmäisen kerran v. 2007, joka oli se vuosi, kun aloitin ruokablogin pidon. Silloin mulla oli blogissa kävijälaskuri, ja kahdessa kuukaudessa bloginpidon aloittamisesta oli laskuri nakutellut jo 10 000 kävijään. Ensimmäisen postauksen blogiini olen laittanut 11.1.2007, joten viime kuussa blogi täytti 17 vuotta. Poikakin on kasvanut 3-vuotiaasta parikymppiseksi, ja muuttanut jo omilleen.

Minä olin tuolloin jo jonkin aikaa suunnitellut ruokablogin perustamista, kunnes yhtenä päivänä keksin blogilleni nimen ja siinä oikeastaan samantien suuntasin koneelle ja rupesin väsäämään blogin pohjaa. Sanontahan kuuluu "Kurikasta kotoosin ja kropsua eväsnä", ja siltä suunnaltahan tässä ollaan.

Sinä samaisena vuonna ruokablogit tekivät jo kovasti tuloaan, ja meidän paikallislehdessä Ilkassa oli artikkeli ruokablogeista, ja siihen artikkeliin minunkin blogini oli päässyt mukaan. Siinä esiteltiin lyhyesti viisi eri ruokablogia, joista edelleen ovat "hengissä" Pastanjauhantaa ja tämä Kropsua eväänä, ja Ihanat tomaatit -blogiakin on päivitetty vielä viime kesänä. Päivänpiristys-blogissa oli paljon postauksia tuolloin v. 2007, mutta se lopetti jo seuraavana vuonna.

Niihin samoihin aikoihin aloitti useampi ruokablogi, ja joita päivitetään edelleen. Mimmin keittiö, Hellapoliisi, Rakkaudesta ruokaan, Ekun keittiö ja taisi Tupun tupa (sittemmin Tupuntie) olla myös noihin aikoihin  perustettuja blogeja.

Tätä reseptiä voi varioida esim. käyttämällä marinoituja broilerisuikaleita tai korvata toisen smetanapurkin maustetulla ruokakermalla. Joku oli omassa reseptillään jättänyt smetanan kokonaan pois ja korvannut sen kreikkalaisella jogurtilla ja tuorejuustolla ja joku puolestaan oli lisännyt kuutioitua paprikaa. Itse käytin marinoimattomia broilerin sisäfileitä, kun niitä nyt sattui jääkaapissa olemaan ja pilkoin ne ruokaa varten pienemmiksi paloiksi.

 

3 dl pitkää riisiä

kanalientä

400 g marinoimattomia broilerin fileesuikaleita

ripaus suolaa

mustapippuria myllystä

3 tl currya

3/4 tl sipulijauhetta (tai pieni sipuli)

2 prk smetanaa

2 dl juustoraastetta

 

Keitä riisit kypsäksi kanaliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista broilerisuikaleet pannulla rasvassa, mausta suolalla, mustapippurilla, curryllä ja sipulijauheella.

Sekoita keskenään jäähtynyt riisi, broilerisuikaleet, smetana ja n. 2/3 juustoraasteesta (minä sekoitin tällä kertaa koko juustoraastemäärän mukaan ruokaan). Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele loput juustoraasteesta pinnalle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin puolen tunnin ajan.