IMG_4720%5B1%5D.jpg

Tämän vuoden ensimmäiset ruotsalaiset varhaisperunat bongasimme S-Marketista hintaan 2.99 € /kg. Päällimmäisenä olevassa korissa oli jäljellä vain pienen pieniä perunoita, mutta kun nosti sen pois, niin siellä alemmassa korissa olikin sitten jo hyvän kokoisia.

Päätin laittaa uudet perunat uuniin kypsymään, vaikka mies siinä meinasikin, että keittää ne pitäisi. Olen ennenkin tehnyt uusia perunoita uunissa ja niistä tulee kyllä hyviä! Uusien perunoiden kanssa oli tarjolla Kalaneuvoksen lämminsavulohta ja uunimunakasta.

Varhaisperunat uunissa:

Pese ja kuivaa perunat. Pyöräytä perunat öljyssä, mausta suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Kypsennä uunissa 225 asteessa 35-45 minuuttia perunoiden koosta riippuen (näitä kuvan perunoita kypsensin 45 minuuttia)

Uunimunakas:

4 munaa

2 dl ruokakermaa

100 g pakastevihanneksia

70 g fetajuustokuutioita

½ tl suolaa

 

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää muut ainekset sekoittaen (pakastevihanneksia ei ole tarvetta sulattaa). Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin puolen tunnin ajan.