1065979.jpg


Tänään söimme pikkujouluaterian. Kinkun roolissa Atrian kypsä Pikkukinkku seuralaisenaan sillisalaatti. Jouluksi teen laatikot itse, mutta näin pikkujouluksi höystin valmiit eineslaatikot seuraavasti:

Lanttulaatikko: Lisää 1-2 munaa, hiukan kanelia ja inkivääriä, sekoita ja kuumenna uunissa 175 asteessa uudessa vuoassa noin 20 minuuttia.

Porkkanalaatikko:

Lisää puoli dl kermaa, 1 muna, loraus siirappia ja hiukan raastettua muskottipähkinää, sekoita ja kuumenna uunissa uudessa vuoassa 175 asteessa 20 minuuttia.

Perunalaatikko: Lisää 1 dl ruoanvalmistuskermaa, 2 rkl siirappia tai hunajaa, 1 muna ja 1 tl raastettua muskottipähkinää, sekoita ja kuumenna uudessa astiassa 20 minuuttia. 

Maksalaatikko: Lisää 1 hienonnettu ja voissa haudutettu sipuli, 1 muna ja ½ dl kermaa, 1-2 tl hienonnettua meiramia ja ½ dl liotettuja rusinoita tai siirappia, sekoita ja kuumenna 175 asteessa uudessa vuoassa 15 minuuttia.