IMG_2989%5B1%5D.jpg

 

Tässä piirakkareseptissä Koskenlaskijajuusto laitettiin murusteltuna täytteen joukkoon. En oikein pitänyt näistä juustopaloista suutuntumana. Seuraavan kerran kun teen, liuotan ne kuumennettuun juustokermaan. 

 

Pohja: 

2 dl ruisjauhoja

1 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

100 g voita

2 rkl vettä

 

Sekoita keskenään jauhot, suola ja pehmeä voi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, ja nosta jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista sitä 200 asteessa 10 minuuttia. 

 

Täyte: 

150 g savukinkkua suikaleina

½ paprika kuutioina

75 g Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa murusteltuna

2½ dl Valio ruokakerma Kolme juustoa

2 munaa

 

Ripottele esipaistetun pohjan päälle kinkkusuikaleet, paprikakuutiot ja sulatejuustomuru. Sekoita ruokakerma ja munat ja kaada vuokaan muiden ainesten päälle. Paista vielä 200 asteessa (30-)40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.