Tässä piirakkareseptissä Koskenlaskijajuusto laitettiin murusteltuna täytteen joukkoon. En oikein pitänyt näistä juustopaloista suutuntumana. Seuraavan kerran kun teen, liuotan ne kuumennettuun juustokermaan.
Pohja:
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
100 g voita
2 rkl vettä
Sekoita keskenään jauhot, suola ja pehmeä voi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, ja nosta jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista sitä 200 asteessa 10 minuuttia.
Täyte:
150 g savukinkkua suikaleina
½ paprika kuutioina
75 g Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa murusteltuna
2½ dl Valio ruokakerma Kolme juustoa
2 munaa
Ripottele esipaistetun pohjan päälle kinkkusuikaleet, paprikakuutiot ja sulatejuustomuru. Sekoita ruokakerma ja munat ja kaada vuokaan muiden ainesten päälle. Paista vielä 200 asteessa (30-)40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Kommentit