IMG_0423%5B1%5D.jpg

 

Ensimmäistä kertaa tein täytettyä ranskanleipää, ja kyllä tämä voittaa mennen tullen lämpimät voileivät. Oikein herkullista. Yksi leipä riittää kolmelle syöjälle. 

 

1 ranskanleipä

150 g kinkkusuikaleita

50 g salamisuikaleita

2 tomaattia pieninä kuutioina

100 g ruohosipulituorejuustoa

1-2 tl basilikaa

1-2 tl oreganoa

ripaus valkosipulirouhetta

mustapippuria

3 rkl sinappia

2 munaa

50 g juustoraastetta

 

Leikkaa leivästä kansi pois pituussuunnassa ja koverra leivän sisus pois. Pehmitä tuorejuustoa mikrossa täysteholla 20 sekuntia, lisää basilika, oregano, mustapippuri ja valkosipulirouhe. Lisää sitten joukkoon kinkku- ja salamisuikaleet sekä tomaattikuutiot. Voitele leivän sisusta sinapilla, ja lusikoi täyte leivän sisälle. Sekoita munat ja juustoraaste, js kaada seos täytteen päälle. Paista leipää uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.