Ensimmäistä kertaa tein täytettyä ranskanleipää, ja kyllä tämä voittaa mennen tullen lämpimät voileivät. Oikein herkullista. Yksi leipä riittää kolmelle syöjälle.
1 ranskanleipä
150 g kinkkusuikaleita
50 g salamisuikaleita
2 tomaattia pieninä kuutioina
100 g ruohosipulituorejuustoa
1-2 tl basilikaa
1-2 tl oreganoa
ripaus valkosipulirouhetta
mustapippuria
3 rkl sinappia
2 munaa
50 g juustoraastetta
Leikkaa leivästä kansi pois pituussuunnassa ja koverra leivän sisus pois. Pehmitä tuorejuustoa mikrossa täysteholla 20 sekuntia, lisää basilika, oregano, mustapippuri ja valkosipulirouhe. Lisää sitten joukkoon kinkku- ja salamisuikaleet sekä tomaattikuutiot. Voitele leivän sisusta sinapilla, ja lusikoi täyte leivän sisälle. Sekoita munat ja juustoraaste, js kaada seos täytteen päälle. Paista leipää uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Kommentit