IMG_0423%5B1%5D.jpg

 

Ensimmäistä kertaa tein täytettyä ranskanleipää, ja kyllä tämä voittaa mennen tullen lämpimät voileivät. Oikein herkullista. Yksi leipä riittää kolmelle syöjälle. 

 

1 ranskanleipä

150 g kinkkusuikaleita

50 g salamisuikaleita

2 tomaattia pieninä kuutioina

100 g ruohosipulituorejuustoa

1-2 tl basilikaa

1-2 tl oreganoa

ripaus valkosipulirouhetta

mustapippuria

3 rkl sinappia

2 munaa

50 g juustoraastetta

 

Leikkaa leivästä kansi pois pituussuunnassa ja koverra leivän sisus pois. Pehmitä tuorejuustoa mikrossa täysteholla 20 sekuntia, lisää basilika, oregano, mustapippuri ja valkosipulirouhe. Lisää sitten joukkoon kinkku- ja salamisuikaleet sekä tomaattikuutiot. Voitele leivän sisusta sinapilla, ja lusikoi täyte leivän sisälle. Sekoita munat ja juustoraaste, js kaada seos täytteen päälle. Paista leipää uunissa 200 asteessa  noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.