IMG_4888%5B1%5D.jpg

 

Nyhtömakkaraksi tämä ruoka on nimetty K-Ruoka reseptisivustolla. Kastiketta laitoin hieman enemmän kuin alkuperäisessä reseptissä. Olen tehnyt tätä jo pariin kertaan aiemminkin, mielestäni paras resepti uunimakkaralle, mitä voi olla.

Tällä kertaa nyhtömakkara tarjottiin salaatin kanssa, jonka mies väkersi. SIinä oli Pirkan salaattisekoitusta, tomaattia, kurkkua ja tämän viikonlopun Kurikan markkinoilta ostettua savujuustoa kuutioina. Oikein hyvin sopi savujuusto tähän salaattiin.

 

450 g Snellman Kunnon kuoreton lenkki

4 rkl tomaattipyreetä

reilu tl oreganoa

3 dl ruokakermaa

1 rkl Dijon-sinappia

½ tl suolaa

mustapippuria myllystä

2-3 rkl kapriksia

n. 50 g mozzarellajuustoraastetta

 

Leikkaa makkaroihin lähes pohjaan asti ulottuva ruudukko siten, että viillot ovat noin sentin päässä toisistaan. Laita makkarat voideltuun uunivuokaan. Sivele  tomaattipyreetä makkaran päälle viiltoihin. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita ruokakerma, sinappi, suola, mustapippuri ja valutetut kaprikset keskenään.Kaada kastike uunivuokaan. Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta.

Paista uunissa 225 asteessa puolen tunnin ajan.