IMG_0275.jpg

 

Minä ja mies rakastetaan kaaliruokia. Teinipoika taas on ollut sellainen, ettei sille kaali maistu sitten yhtään, ei ole koskaan maistunut. Hän tykkää chilistä ja muutenkin voimakkaista mausteista, joten haeskelin vähän erilaista kaalilaatikon ohjetta ja tähän päädyin. Taisin onnistua - hän söi annoksestaan peräti puolet!

 

1 kg kaalia

1 rkl voita

1 suippopaprikaa

1 sipuli

400 g jauhelihaa

3 dl vettä

½ dl sweet chili -kastiketta

mustapippuria

1 rkl vaahterasiirappia

2/3 lihafondikuutiota

 

Leikkaa kaali suikaleiksi. Paista suikaleet pehmeiksi paistokasarissa voissa.

Pilko paprikat ja silppua sipuli. Kuullota kasvikset öljyssä ja laita sivuun. Tämän jälkeen ruskista jauheliha pannulla. Lisää vesi, sweet chili -kastike, pippuri, siirappi ja lihafondikuutio. Kiehauta.

Sekoita keskenään kaikki ainekset ja laita seos voideltuun uunivuokaan. Paista uunissa 200 asteessa, peitä vuoka kannella tai foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa. Kesäkaalista tehty kaalilaatikko saa kypsyä reilun tunnin ja talvikaalista tehty 1½-2 tuntia.