IMG_3032.jpg

 

Poika pähkäili syömään tullessaan, että miten voi olla suolaista piirakkaa. Ei kukaan hänen kavereistaan syö suolaista, vaan pelkästään makeaa piirakkaa. "Eihän kukaan syö suolaista kakkuakaan." Siinä vaiheesta muistutin voileipäkakun olemassaolosta. 

 

Pohja: 

2 dl ruisjauhoja

1 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

100 g voita

2 rkl kymää vettä

Sekoita keskenään jauhot, suola ja pehmeä voi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia. 

 

Täyte: 

150 g palvikinkkua suikaleina

150 g emmental-mozzarella juustoraastetta

2 dl Valio kolme juustoa ruokakermaa

2 munaa

1 tl pizzamaustetta

½ tl paprikajauhetta

1/3 tl suolaa

Laita esipaistetun piirakkapohjan päälle kinkkusuikaleet ja juustoraaste. Sekoita kerma, munat ja mausteet. Kaada seos vuokaan muiden ainesten päälle. Paista pohjaa 200 asteessa uunin alatasolla vielä 30 minuuttia.