IMG_3866%5B1%5D.jpg

 

Pari haudutuspadassa tehtävän jauheliha-makaronipadan reseptiä blogistani jo löytyykin, mutta tässä jälleen yksi vähän erilainen - mukana pinaattia ja juustoraastetta. Alkuperäisessä amerikkalaisessa reseptissä tämä kulkee nimellä Hamburger Helper, jota pidetäänkin amerikkalaisen kulttuurin klassikkoruokana - ilmeisesti vähän niin kuin koto-Suomessa makaronilaatikko tai makaroni-jauhelihamössö. Tästä linkistä enemmän tietoa Hamburger Helperistä.

Ohjeen annos on 4:lle. Juusto antoi tähän oikein mukavan maun.

 

400 g naudan jauhelihaa

1 pieni paprika kuutioituna

1 valkosipulin kynsi. murskattuna

0,5 tl suolaa

½ tl sipulijauhetta

1 tl yrttiseos Provencale

½ tl paprikajauhe

150 g pakastepinaattia, sulatettuna

2,5 dl maitoa

2 dl lihalientä

2,5 dl tomaattipastakastiketta

4 dl makaronia

2,5 dl juustoraastetta

 

Voitele haudutuspata. Ruskista jauheliha pannulla ja siirrä se pataan. Lisää paprikakuutiot, valkosipuli, suola, paprikajauhe, sipulijauhe ja yrttiseos. Lisää sitten sulatettu pinaatti, maito, lihaliemi ja tomaattipastakastike. Sekoita.

Kypsennä kantta avaamatta High 3-4 tuntia (tai Low 7-8 tuntia). 15 minuuttia ennen kypsennysajan päättymistä lisää makaronit ja sekoita. Peitä kannella ja hauduta vielä 15 minuutin ajan. Lopuksi lisää sekoittaen juustoraaste ruoan joukkoon, peitä kannella 2-3 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut.