IMG_3812%5B1%5D.jpg

 

Iltapalaksi jauhelihapannaria, en ollut tämmöistä aiemmin tehnytkään.

 

8 dl täys- tai kevytmaitoa

4 dl vehnäjauhoja

4 munaa

1 tl suolaa

 

Täyte:

400 g jauhelihaa

1 paprika

½-1 tl sipulijauhetta (tai 1 sipuli)

2 tl oreganoa

1 tl savupaprikajauhetta

½ tl suolaa

mustapippuria myllystä

(3 dl juustoraastetta)

 

Sekoita maito ja vehnäjauhot keskenään. Lisää munat ja suola, ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Anna pannaritaikinan turvota puoli tuntia.

Paista jauheliha pannulla. Kun jauheliha on lähes kypsää, lisää pannulle pieniksi kuutioitu paprika (ja silputtu sipuli). Jatka kypsentämistä, kunnes jauheliha on kypsää ja kasvikset hieman pehmenneet. Mausta.

Vuoraa syvä, noin 30 x 40 cm uunipannu leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Lisää päälle jauhelihaseos, ja tasoittele siten, että jauheliha levittyy tasaisesti. Halutessasi ripottele pinnalle juustoraastetta (minä unohdin tämän kokonaan, mutta hyvää oli ilmankin). Paista uunin keskitasolla noin puoli tuntia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.