Päivitin hiljattain 3,5 l manuaalisen haudutuspatani uuteen ja nyt on käytössä samankokoinen C3 Slowcooker digitaalisella näytöllä ja ajastimella. Vanha pata oli 180 W, tässä on tehoja 200 W ja nopeammin kyllä kuumenee.
Tänään tein uudessa haudutuspadassani jauheliha-papukeittoa. Alkuperäisen ohjeen mukaan tästä riittää viidelle.
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
300 g Pirkka juureskuutiot (porkkana, lanttu)
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 prk kidneypapuja, huuhdeltuna ja valutettuna
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
½(-2) tl mietoa chilimausteseosta
½(-1) tl valkosipulijauhetta (1-2 kynttä)
1 tl oreganoa
1 laakerinlehti
1 l lihalientä
Lopuksi: 1-2 rkl limetti- tai sitruunamehua
Paista jauheliha pannulla ruskeaksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita haudutuspataan paistettu jauheliha, juureskuutiot (vihannesosastolta), pavut, tomaattimurska, mausteet, laakerinlehti ja kuuma lihaliemi. Sekoita ja kypsennä kantta avaamatta High 4 tuntia.Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Mausta valmis ruoka sitruuna- tai limettimehulla. Tarjoa kermaviilin vaikkapa parmesanraasteen kanssa.
Kommentit