IMG_3633%5B1%5D.jpg

 

Päivitin hiljattain 3,5 l manuaalisen haudutuspatani uuteen ja nyt on käytössä samankokoinen C3 Slowcooker digitaalisella näytöllä ja ajastimella. Vanha pata oli 180 W, tässä on tehoja 200 W ja nopeammin kyllä kuumenee.

Tänään tein uudessa haudutuspadassani jauheliha-papukeittoa. Alkuperäisen ohjeen mukaan tästä riittää viidelle.

 

400 g naudan jauhelihaa

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

300 g Pirkka juureskuutiot (porkkana, lanttu)

1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

1 prk kidneypapuja, huuhdeltuna ja valutettuna

1 prk (500 g) tomaattimurskaa

½(-2) tl mietoa chilimausteseosta

½(-1) tl valkosipulijauhetta (1-2 kynttä)

1 tl oreganoa

1 laakerinlehti

1 l lihalientä

 

Lopuksi: 1-2 rkl limetti- tai sitruunamehua

 

Paista jauheliha pannulla ruskeaksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita haudutuspataan paistettu jauheliha, juureskuutiot (vihannesosastolta), pavut, tomaattimurska, mausteet, laakerinlehti ja kuuma lihaliemi. Sekoita ja kypsennä kantta avaamatta High 4 tuntia.Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Mausta valmis ruoka sitruuna- tai limettimehulla. Tarjoa kermaviilin vaikkapa parmesanraasteen kanssa.

 

IMG_3629%5B1%5D.jpg