IMG_4416%5B1%5D.jpg

 

Muistelin ensin, että en ole aiemmin käyttänyt munakoisoa ruoanlaitossa. Googlettamalla blogista löytyi kuitenkin munakoiso-jauhelihavuoan resepti parin vuoden takaa.

Mies tykkäsi, mutta omaan makuun ei mikään tajunnan räjäyttävä makukokemus ollut. Tämä annos on kolmelle hengelle.

 

5 dl pastaa

250 g munakoisoa, pieninä kuutioina

½ tl suolaa

150 g saunapalvikinkkua, kuutioina

1½ rkl voita

2,25 dl ruokakermaa

100 g Koskenlaskija Perinteinen sulatejuustoa, kuutioituna

 

Pinnalle:

1 rkl korppujauhoja

1½ rkl voita, nokareina

 

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

Sekoita munakoisokuutiot ja suola kulhossa ja anna maustua 10  minuuttia.

Paista munakoisokuutioita pannulla voissa n. 5 minuuttia, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Sekoita joukkoon kinkkukuutiot ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää joukkoon ruokakerma ja kuutioitu Koskenlaskija-juusto. Keitä hiljalleen muutama minuutti, kunnes juusto on sulanut.

Sekoita kastike ja pasta, ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja laita päälle muutama voinokare.

Paista 200 asteessa 25(-30) minuuttia.