Muistelin ensin, että en ole aiemmin käyttänyt munakoisoa ruoanlaitossa. Googlettamalla blogista löytyi kuitenkin munakoiso-jauhelihavuoan resepti parin vuoden takaa.
Mies tykkäsi, mutta omaan makuun ei mikään tajunnan räjäyttävä makukokemus ollut. Tämä annos on kolmelle hengelle.
5 dl pastaa
250 g munakoisoa, pieninä kuutioina
½ tl suolaa
150 g saunapalvikinkkua, kuutioina
1½ rkl voita
2,25 dl ruokakermaa
100 g Koskenlaskija Perinteinen sulatejuustoa, kuutioituna
Pinnalle:
1 rkl korppujauhoja
1½ rkl voita, nokareina
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
Sekoita munakoisokuutiot ja suola kulhossa ja anna maustua 10 minuuttia.
Paista munakoisokuutioita pannulla voissa n. 5 minuuttia, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Sekoita joukkoon kinkkukuutiot ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää joukkoon ruokakerma ja kuutioitu Koskenlaskija-juusto. Keitä hiljalleen muutama minuutti, kunnes juusto on sulanut.
Sekoita kastike ja pasta, ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja laita päälle muutama voinokare.
Paista 200 asteessa 25(-30) minuuttia.
Kommentit