IMG_2988%5B1%5D.jpg

 

Tänään oli talven tähänastisin kylmin aamu, herätessäni oli pakkasta -26 astetta. Pakkaspäivän ruokana palapaistia, joka vaatii pitkän haudutusajan, mutta onpa liha mureaa sen jälkeen. 

 

600 g naudan palapaistia

3 rkl vehnäjauhoja

5 dl vettä

1 rkl paahdettua sipulirouhetta

1 tl suolaa

mustapippuria

1 laakerinlehti

1/4 dl tomaattipyreetä

1 tl timjamia

1 paprika

½  dl kuohukermaa

 

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen ruoan valmistamista. 

Ruskista lihat pannulla muutamassa erässä. Huuhtele pannu paistokertojen välissä vedellä ja kaada liemi talteen. Laita paistetut lihat pataan. 

Ripottele lihapalojen päälle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää pannun huuhdeliemi, mausteet ja kuutioitu paprika. Paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia. Laske uunin lämpö 150 asteeseen ja hauduta kannen alla vielä 2 tunnin ajan. Lisää kerma ja anna muhia vielä 5 minuuttia.