Pohja:

Myllyn paras ruistaikina
 

Täyte:
sinappia
paprikaa kuutioina 
kirsikkatomaatteja halkaistuina 
1-2 prk tonnikalaa 
1 rkl kuivattua persiljaa 
 

Kermaviiliseos:
2 dl kermaviiliä
1 tl suolaa
0,5 tl vastajauhettua mustapippuria
ripaus valkosipulirouhettta
2 kananmunaa
1 dl juustoraastetta 
1 rkl vehnäjauhoja tai maissijauhoja
 

vuoan voiteluun 0,5 rkl voita tai margariinia

  Ota pakasteruistaikina huoneenlämpöön sulamaan tuntia ennen. Voitele halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka margariinilla.

   Painele sullanut  taikina voideltuun vuokaan käsillä niin että painelet taikinaa noin kahden senttimetrin verran reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. 

Sivele pohja sinapilla. Lado pohjan päälle tonnikala, tomaatit, paprikakuutiot ja kuivattu persilja.  Sekoita kermaviili, suola ja pippuri, kananmunat, juustoraaste ja vehnäjauhot. Kaada kermaviiliseos piirakan päälle.

  Laita uuniin 225 asteiseen uuniin ja paista 25 minuuttia.