Pohja:
Myllyn paras ruistaikina
Täyte:
sinappia
paprikaa kuutioina
kirsikkatomaatteja halkaistuina
1-2 prk tonnikalaa
1 rkl kuivattua persiljaa
Kermaviiliseos:
2 dl kermaviiliä
1 tl suolaa
0,5 tl vastajauhettua mustapippuria
ripaus valkosipulirouhettta
2 kananmunaa
1 dl juustoraastetta
1 rkl vehnäjauhoja tai maissijauhoja
vuoan voiteluun 0,5 rkl voita tai margariinia
Ota pakasteruistaikina huoneenlämpöön sulamaan tuntia ennen. Voitele halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka margariinilla.
Painele sullanut taikina voideltuun vuokaan käsillä niin että painelet taikinaa noin kahden senttimetrin verran reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Sivele pohja sinapilla. Lado pohjan päälle tonnikala, tomaatit, paprikakuutiot ja kuivattu persilja. Sekoita kermaviili, suola ja pippuri, kananmunat, juustoraaste ja vehnäjauhot. Kaada kermaviiliseos piirakan päälle.
Laita uuniin 225 asteiseen uuniin ja paista 25 minuuttia.
Kommentit