Heräsin aattoaamuna varhain, kun muut vielä nukkuivat ja laitoin riisipuuron tulemaan haudutuspadassa. Sen kanssa syötiin rusinasoppaa.
Kurikassa oli tänä vuonna valkoinen joulu. Aattona pakkasta oli muutama aste ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta.
Joulupöydän salaattina oli Waldorfin salaatti. Monissa ohjeissa majoneesipohjainen kastike kehotetaan sekoittamaan salaatin joukkoon, mutta minä tarjoan sen erikseen. Lisäksi pöydässä oli punajuurisalaattia ja italiansalaattia.
Jo yli 20 vuotta on joulupöytäämme kuulunut kylmäsavulohesta valmistettu herkkukurkku-lohihyytelö. Tänä vuonna tein vain puolikkaan annoksen siitä, mitä aikaisempina vuosina, koska vietimme joulua vain oman perheen kesken kolmestaan. Lisäksi oli tarjolla kylmäsavusiikaa.
Maksapateen roolissa tänä vuonna Snellmannin uunipaistettu maksapatee. Tämä taisi olla uutuus Snellmannilta, ja oli kyllä todella hyvää!
Rosollin kanssa tarjottiin sinapinmakuista kastiketta, teinipoika sai tehtäväkseen vatkata kermavaahdon ja se vatkautui vähän liikaakin.
Vielä kymmenkunta vuotta sitten tein kaikki joululaatikot itse. Nyt vanhempana ja viisaampana olen jo useampana vuonna hankkinut ne valmiina, tänä vuonna paikallisesta lounasravintolasta.
Kinkun seurana tarjottiin herneitä.
Ruokajuomana kotikalja, jota myytiin miehen työpaikkaruokalassa.
Ja kun ilta hämärtyi, saimme vieraaksemme vielä joulupukin.
Kommentit