IMG_0101%5B1%5D.jpg

 

Pekonisten lihapullien resepti on Mimmin keittiöstä. Kiitos Mimmi hyvästä ohjeesta!

 

Pekoniset lihapullat

1 dl korppujauhoja

2 dl kermaviiliä

1½ tl jauhelihamaustetta

1 tl paprikajauhetta

½ tl suolaa

2 rkl sinappia

2 rkl ketsuppia

1 muna

140 g pekonikuutioita

1 rkl paahdettua sipulirouhetta

400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa

 

Sekoita kermaviili ja korppujauhot, anna turvota 5-10 minuuttia. Paista pekonikuutiot pannulla ja valuta rasva pois. Lisää korppujauhoseokseen muut ainekset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile lihapulliksi. Paista 225 asteessa 20 minuuttia. 

 

Ananas-kermaviilikastike

1 prk kermaviiliä

1 prk ananaspaloja

ripaus valkosipulirouhetta

1 tl Dijon-sinappia

1 rkl sitruunamehua

1 rkl rosepippurirouhetta

kuivattua persiljaa

2 tl sokeria

½ tl suolaa

 

Valuta ananaksista mehu pois ja sekoita kermaviiliin mausteiden kanssa. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.