Pekonisten lihapullien resepti on Mimmin keittiöstä. Kiitos Mimmi hyvästä ohjeesta!
Pekoniset lihapullat
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaviiliä
1½ tl jauhelihamaustetta
1 tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
2 rkl sinappia
2 rkl ketsuppia
1 muna
140 g pekonikuutioita
1 rkl paahdettua sipulirouhetta
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
Sekoita kermaviili ja korppujauhot, anna turvota 5-10 minuuttia. Paista pekonikuutiot pannulla ja valuta rasva pois. Lisää korppujauhoseokseen muut ainekset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile lihapulliksi. Paista 225 asteessa 20 minuuttia.
Ananas-kermaviilikastike
1 prk kermaviiliä
1 prk ananaspaloja
ripaus valkosipulirouhetta
1 tl Dijon-sinappia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl rosepippurirouhetta
kuivattua persiljaa
2 tl sokeria
½ tl suolaa
Valuta ananaksista mehu pois ja sekoita kermaviiliin mausteiden kanssa. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.
Kommentit