IMG_4895%5B1%5D.jpg

 

Alkuperäinen ohje Valion sivuilta vähähiilihydraattisten reseptien joukosta. Huomasin sitten kuitenkin kaupassa käytyäni, että tuossa reseptissä käytettävässä Valion kermaisessa currykastikkeessa oli hiilihdraatteja 8 g / 100 g, mutta en ole niin niuho asian suhteen, että laitan tämän nyt kuitenkin myös Karppaus-alaotsikon alle.

Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty kokonaista lohifileetä. Minä itse käytin marinoimattomia kirjolohisuikaleita , jotka päädyin alkuperäisestä ohjeesta paistamaan pannulla ennen lisäämistä ruokaan, kun olin hieman epävarma, ehtisivätkö ne kypsyä vuoassa tuossa ajassa uunissa. 

Jotenkin me miehen kanssa syödessä vähän oudoksuttiin tuota lohen ja curryn liittoa, ja ajattelinkin, että tämän ruoan voisi hyvinkin toteuttaa käyttämällä Valion kermaista kantarellikastiketta, ja varmaan sitä kokeilenkin seuraavalla kerralla. Tai sitten voisi vaihtoehtoisesti käyttää currykastiketta, mutta korvata lohi broilerisuikaleilla.

 

400 g kukkakaalia

n. 150 g kesäkurpitsaa

500-600 g marinoimaton kirjolohisuikale

3/4 rkl sitruunamehua

reillu ½ tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 rkl kuivattua tilliä

1 prk (3 dl) Valion kermainen currykastike

 

Rouhi kukkakaali hienoksi noin riisinjyvän kokoiseksi rouheeksi yleiskoneella. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä. Paista kirjolohisuikaleita pannulla viitisen minuuttia ja mausta ne suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.

Sekoita kulhossa keskenään kukkakaalirouhe, kesäkurpitsaviipaleet, paistetut kirjolohisuikaleet, kuivattu tilli ja currykastike. Laita seos voideltuun uunivuokaan, tasoita pinta.

Paista uunissa 200 asteessa puolen tunnin ajan.