IMG_4471%5B1%5D.jpg

 

Uudenvuoden aaton iltana syötiin perinteiseen tapaan (Airfryerissa kypsennettyjä) nauravia nakkeja ja perunasalaattia. Nakkeja jäi paketillinen, ja tein siitä tänään nakki-kasvis-makaronilaatikkoa.

Tähän ruokaan pilkotut nakit ruskistin Airfryerilla 200 asteessa 7 minuutin ajan. Koria ei tarvitse ravistella välillä.

Alkuperäisessä ohjeessa juustoraaste ripoteltiin laatikon päälle, mutta itse en oikein piittaa sellaisesta juustokuoresta ja tapaankin sekoittaa juustoraasteen muiden ainesten joukkoon.

 

200 g Tricolori simpukka -pastaa (tai muuta pastaa)

1 l vettä

1 lihaliemikuutio

300 g nakkeja, pilkottuna

100 g Apetit Kesäpöytä Puutarhurin sekoitus -pakastekasviksia (mikrossa sulatettuna)

1 dl cheddarjuustoraastetta

 

Munamaito:

2 munaa

5 dl maitoa

½ tl suolaa

3/4 rkl oreganoa

mustapippuria

 

Keitä pasta kypsäksi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista pilkotut nakit joko pannulla öljyssä tai airfryerissa 200 asteessa 7 minuutin ajan. Sekoita pasta, ruskistetut nakit ja mikrossa sulatetut pakastekasvikset keskenään. Sekoita joukkoon myös juustoraaste. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita munamaidon ainekset ja kaada se vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa 50-60 minuutin ajan.