IMG_0995%5B1%5D.jpg

 

Ohje on aikanaan bongattu Mimmin keittiössä -blogista. Blogin pitäjä ei enää blogiaan päivitä, mutta se on edelleen paikka, jossa poikkean kun mietin, mitä ruoaksi tänään. Ihan mukavan makuista. Ohjeen annoksesta riittäää 5-6 hengelle. 

 

vajaa 1 kg kaalia (käytin varhaiskaalia)

1 l vettä

1 lihaliemikuutio

2 rkl paahdettua sipulirouhetta

400 g naudan jauhelihaa

1 tl suolaa

1 prk (120 g) smetanaa

1  prk tomaattimurskaa

2 maustekurkkua

ripaus valkosipulirouhetta

1½ tl paprikajauhetta (unohdin tämän, pahus)

mustapippuria myllystä

1 tl meiramia

Pinnalle: juustoraastetta

 

Hienonna kaali ja leikkaa maustekurkut pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kattilassa vesi ja lihaliemikuutio, lisää kaalisilppu ja keitä noin 15 minuuttia (talvikaalia pidempään). Kun kaali on kypsää, kaada vesi pois. 

Paista jauheliha pannulla, lisää sipulirouhe, mausta suolalla. 

Sekoita kattilasssa pehmeäksi keitetty kaali, paistettu jauheliha, smetana, tomaattimurska ja maustekurkkukuutiot. Lisää smetana ja tomaattimurska. Sekoita ja lisää mausteet. 

Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin tunnin ajan. Paistamisen loppupuolella lisää ripotellen pinnalle juustoraastetta.