Työkaveri vinkkasi Myllyn Parhaat uutuuspakasteesta, pyöreästä piirakkataikinasta, joita on sekä makea että suolainen. Tässä piirakassa käytin suolaista pyöreää piirakkataikinaa. Piirakkaohjeen löysin Kotikokki.netistä, jossa se oli saanut suuren suosion. Alkuperäisessä ohjeessa oli täytteessä myös purjosipulia, jonka jätin pois, kun me ei siitä piitata. 

Täyte: 

150 g palvikinkkua  
½ paprikaa  
  1 dl ranskankermaa  
1 dl kermaa 
2 munaa  
ripaus suolaa  
1 tl pippurisekoitusta   
2 dl juustoraastetta

Ota taikinalevy sulamaan huoneenlämpöön n. tunti ennen leivontaa. Painele sulanut taikina piirakkavuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Esipaista pohjaa 180-200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Sekoita ranskankerma, kevytkerma ja munat. Sekoita joukkoon mausteet. Kaada kasvis-kinkkuseos piirakkapohjalle, ripottele päälle juustoraaste ja kaada lopuksi kermaseos päälle. Paista vielä 20-30 minuuttia, kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt.