368947.jpg

 

Tämän ohjeen löysin Kurkistus keittiööni -blogista. Linkissä alkuperäinen resepti, jota hieman muuttelin.

 

Pohja:

175g kaurakeksejä
margariinia 75g

Täyte:

1 dl sokeria

2 munaa

200g appelsiinituorejuustoa

1 dl appelsiinimehua

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

3 tl liivatejauhetta

Pinnalle:

3 dl appelsiinimehua

2 tl liivatejauhetta

Murskaa kaurakeksit jauheeksi tehosekoittimessa. Sulata margariini ja sekoita keksinmurut sulan margariinin joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalle olet leikannut leivinpaperin.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto muna-sokerivaahtoon. Lisää appelsiinimehu ja vaniljakastike.

Liota liivatejauhetta noin 5 min kattilassa, jossa on ½ dl vettä. Kuumenna sitten vesi-liivateseosta koko ajan sekoittaen kunnes jauhe liukenee. Liemi ei saa kiehahtaa eikä sitä saa keittää. Lisää hieman jäähtynyt seos täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä vähintään neljä tuntia kylmässä.


 

Valmista appelsiinimehusta kiille. Liota liivatejauhetta muutama minuutti vesitilkkasessa, kuumenna ja anna hieman jäähtyä. Kuumenna appelsiinimehu, ja sekoita liivateseos siihen. Kaada jäähtynyt mehuseos  hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia tai yön yli.