343173.jpg

 

Eilen viikonloppuostoksilla ollessamme mies jostain syystä nappasi hyllystä mukaan hernekeittopurkin, jollainen ei kyllä yleensä ole meidän ruokapöytään päätynyt. Onhan niitä purkkihernekeiton ystäviäkin kuten opiskelukaverini, joka söi sitä lenkkimakkaralla höystettynä.

Tänään sitten piti perheen miesväelle saada nopeasti syömistä, kun olivat lähdössä ulos kokeilemaan pojan joululahjaksi saamia suksia. Tekaisin heille tomaattista hernekeittoa, ja hyvinhän se maistui jopa pojalle. Laitan tähän myös pari muuta Kodin Pellervon sivuilta löytämääni reseptiä purkkihernekeiton muunnemista.

Tomaattinen hernekeitto

200 g naudan jauhelihaa
½ tl suolaa
1/4 tl aromisuolaa
1/4 tl pippurisekoitusta
1 tlk valmista hernekeittoa
0,5 tlk vettä
0,5 tlk (n.2 dl) tomaattimurskaa
0,5–1 tl oreganoa tai basilikaa
yrttisuolaa

Paista jauheliha pannussa ja mausta se. Lisää hernekeitto, vesi ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta yrtillä ja yrttisuolalla. Tarjoile maidon ja näkkileivän kanssa.

 

Hernerokka meksikolaisin maustein

1 tlk valmista hernekeittoa
1 tlk vettä
0,5–1 prk (á 100 g) maustamatonta tuorejuustoa
tacomausteseosta
0,5–1 paprikaa kuutioina
0,5– rkl sinappia
Tarjoiluun:
paahdettuja leipäkuutioita
persiljasilppua

Yhdistä ainekset kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Voit kuumentaa keiton myös mikrossa. Paahda 2-3 viipaletta vaaleaa leipää ja leikkaa ne kuutioiksi, tai leikkaa leipä ensin kuutioiksi ja paahda paistinpannulla ilman rasvaa rapeiksi. Sekoita leipäkuutioiden joukkoon persiljasilppua. Laita leipäkuutioita lautaselle keiton pinnalle.

 

Valkosipulin makuinen hernekeitto

1 tlk valmista hernekeittoa
1 tlk vettä
0,5–1 prk (á 100 g) valkosipuli-tuorejuustoa
tai maustamatonta tuorejuustoa + valkosipulia
0,5–1 tl timjamia
Tarjoiluun:
nokare tuorejuustoa tai ranskankermaa

Yhdistä ainekset. Kuumenna keitto kiehuvaksi kattilassa tai kulhossa mikroaaltouunissa. Laita keiton pinnalle lautaselle tuorejuustoa tai ranskankermaa.